Archief filterenDeze week op KlasCement

Elke zaterdag:

  • actuele thema's, onderwijsniveaus en wedstrijden in je inbox;
  • een greep uit de laatst toegevoegde leermiddelen voor jouw onderwijsniveau.

Abonneer nu

Aanbiedingen via KlasCement

Interessante aanbiedingen van partners.

Abonneer nu

Wil jij jouw klas of school aanzetten tot ondernemen? Ben je bovendien gebrand om je leerlingen te coachen bij het nemen van hun eerste stappen als ondernemer? Geef dan Plankgas, via dé ondernemingsplan-wedstrijd voor de derde en de vierde graad secundair onderwijs. Misschien wordt jouw groepje de winnaar op ons slotevent op 15 mei 2012 en winnen ze een jaar gratis Quick en een event voor de hele school. Plankgas

Je hoeft geen kaas gegeten te hebben van economische vakken. Alle enthousiaste deelnemers maken evenveel kans om te winnen. Doorheen het schooljaar worden jij en jouw leerlingen geholpen en gecoacht bij het opstellen van ondernemingsplan. Wil je al meer weten over het verloop van de wedstrijd? Neem dan alvast een kijkje op de website.

Voor jou organiseren we op 8 en 9 november een 'coach-de-coach' ontbijtsessie waar experts uitleggen wat zo'n ondernemingsplan inhoudt. Zo leer jij alvast de kneepjes van het ondernemersvak. Daarnaast gaan we ook dieper in op de uitdagingen, die er voor jou, als coach, zijn in de loop van de wedstrijd. Via de facebookpagina krijg je regelmatig inspiratie-updates.

Voor jouw leerlingen voorzien we een heleboel events met experts om coaching op maat te verzekeren. Zo is er de 'babbelbus', die begin 2012 naar jouw provincie komt. In deze bus worden leerlingen door experts en ondernemers verder geholpen bij de opmaak van hun ondernemingsplan.

Merk bovendien op dat de deelname aan Plan(k)gas gecombineerd mag worden met de deelname aan andere projecten en wedstrijden (bijvoorbeeld COOS 2012, UNIZO prijs Ondernemingszin, de leeronderneming van UNIZO, Klaseditie De Bedenkers, de mini-onderneming en studentenbedrijven van VLAJO). Hiervoor mogen dus dezelfde ontwerpen, ideeën … gebruikt worden.

Ben jij alvast geprikkeld om deel te nemen aan deze spannende wedstrijd?

Download onze poster op www.plankgas.be en praat erover in jouw klas! Op deze site vind je ook meer info over de wedstrijd. Of schrijf je meteen in... De eerste 188 ingeschreven groepjes krijgen een gratis maandabonnement op De Standaard.

 

De Ondernemingsplanwedstrijd Vlaanderen is een initiatief van het Agentschap Ondernemenen kadert in de initiatieven van Vlaanderen in Actie.

AgentschapOndernemen VlaanderenInActie