Archief filterenDeze week op KlasCement

Elke zaterdag:

  • actuele thema's, onderwijsniveaus en wedstrijden in je inbox;
  • een greep uit de laatst toegevoegde leermiddelen voor jouw onderwijsniveau.

Abonneer nu

Aanbiedingen via KlasCement

Interessante aanbiedingen van partners.

Abonneer nu

Beste lid van KlasCement,

In deze nieuwsbrief:

  1. 20ste ICT-praktijkdag op dinsdag 10.01.2012 in KHKempen Geel
  2. Laat je stem horen (1): Nederlands in de derde graad
  3. Laat je stem horen (2): Stellingen i.v.m. talenonderwijs
  4. Een netwerkvisie voor digitale duurzaamheid

 

1. 20ste ICT-praktijkdag op dinsdag 10.01.2012 in KHKempen Geel
TOP

Op dinsdag 10 januari 2012 wordt de 20ste ICT-praktijkdag georganiseerd. Deze keer in de gebouwen van KHKempen in Geel. We verwachten 1000 deelnemers.

De inschrijvingen starten op dinsdag 25 oktober om 14u. Zet je dinsdagmiddag schrap, want zoals trouwe bezoekers weten schrijven er zich de eerste 6 uur al meteen ongeveer 300 deelnemers in en zijn sessies als Joomla, Drupal, Prezi, Web2.0 ... heel snel volzet.

Wie voor 1 december inschrijft, betaalt 70 euro. Daarna 80 euro. In het online sessieoverzicht vind je alle sessies. Maak alvast je keuze! Let op! Maandag worden de periodes (VM of NM) van de sessies toegekend en brengen we de laatste wijzigingen aan, bekijk het sessieoverzicht dus nog even vooraleer je dinsdag inschrijft.

Alle informatie, zie http://www.ictdag.be.

Hopelijk tot dan!

2. Laat je stem horen (1): Nederlands in de derde graad
TOP
In 2010 werden de eindtermen van de basisvorming voor de vaardigheden lezen, luisteren en spreken getoetst. Bekijk de resultaten en beantwoord vragen over de resultaten van de peilingen Nederlands in het aso, tso en kso.
3. Laat je stem horen (2): Stellingen i.v.m. talenonderwijs TOP

Op de Europese Dag van de Talen in Brussel evalueerden de deelnemers aan het congres of de doelstellingen in de afgelopen jaren gerealiseerd waren en ook wat de nieuwe verwachtingen zijn. Daarom werd gestemd over oude en nieuwe stellingen.

Ook jij kunt stemmen en meepraten op het forum van de talensite. De elf peilingen lopen nog tot 31 oktober. Bekijk de resultaten vanaf 1 november onder Expo.

4. Een netwerkvisie voor digitale duurzaamheid TOP

Op woensdag 16 november vindt het eindevenement van het onderzoeksproject Archipel plaats in deSingel te Antwerpen. In dit project werd er een protoype van een genetwerkte, digitale infrastructuur ontworpen voor de archivering en ontsluiting van multimediale content uit de cultuur- en cultureel erfgoedsector. Archipel leverde een belangrijke bijdrage tot de technologische innovatie van langetermijnarchivering. Er werd een langetermijnvisie ontwikkeld voor digitaal archiveren en voor het digitaliseren van bewegend beeld en geluid. De mogelijkheden van Creative Commons als antwoord op de juridische problemen werd onder de loep genomen.

Wanneer? Woensdag 16 november 2011 van 9.00u tot 19.00u

Locatie? Antwerpen, deSingel Inkom gratis, inschrijving verplicht.

Inschrijven? Via op deze link!

Meer informatie? Zie http://www.archipelproject.be

Het belooft een boeiende dag te worden en we hopen u dan ook te mogen verwelkomen!

 
    
Volg onze activiteiten dagelijks op Facebook of Twitter. Meer dan 1700 fans!