-
Avondmaal bereiden: Juliennesoep en jagersschotel
Deze documenten vormen een leidraad om leerlingen een maaltijd te laten bereiden. Doelstellingen die hieraan gekoppeld worden zijn onder meer:
- een juliennesoep maken;
- een jagersschotel maken;
- groenten schoonmaken;
- groenten snijden; …
Downloadbaar lesmateriaal (4)Leerkracht -
Avondmaal bereiden: Spaghetti bolognaise en rijstpap
Deze documenten vormen een leidraad om leerlingen een maaltijd te laten bereiden. Doelstellingen die hieraan gekoppeld worden zijn onder meer:
- in groep werken;
- gaarheid van deegwaren nagaan;
- vlees bakken;
- groenten snijden;
- spaghetti …
Downloadbaar lesmateriaal (6)Leerkracht -
Marsepein: Lesontwerp
Een lesplan om leerlingen aan te leren hoe ze marsepein moeten maken.
Downloadbaar lesmateriaal (10)Leerkracht -
Het tussendoortje
Dit document richt zich op de kenmerken van het tussendoortje. Items die aan bod komen zijn onder meer:
- zelfreflectie over je voedingsgewoonten;
- vetten en suikers;
- meten en wegen van ingrediënten;
- voedingsdriehoek.
Let op: de …
Downloadbaar lesmateriaal (31)Leerkracht -
Recept appelcake: Stappenplan
Hoe kan je een appelcake maken met de leerlingen? Een eenvoudig stappenplan helpt hen op weg.
Downloadbaar lesmateriaal (25)Leerkracht -
Preisoep: Recept
Deze bundel bevat:
- ingrediënten en recept voor het maken van preisoep;
- schrijven van de ingrediënten en keukengereedschap bij de foto's;
- volgorde van het recept bepalen.
Downloadbaar lesmateriaal (38)Leerkracht -
Halloween: Geschiedenis en activiteit
Een werkbundel over Halloween, met onder meer:
- oorsprong;
- enkele weetjes over pompoenen (soorten, bereiding, bewaren);
- uithollen van een Halloweenpompoen;
- kleurprenten.
Downloadbaar lesmateriaal (52)Leerkracht -
Aperitiefhapje en drankje
De leerlingen krijgen als opdracht een hapje en drankje te maken, creatief af te werken en te presenteren aan een klasgenoot. De leerlingen beoordelen elkaar daarbij.
Zowel de lesvoorbereiding als de werkbladen voor de leerling zijn hier …
Downloadbaar lesmateriaal (10)Leerkracht -
Hard- of zachtgekookte eieren
Vraagjes over het zacht of hard koken van eieren: kooktijd en benodigdheden.
Downloadbaar lesmateriaal (10)Ander -
Voeding: Gedragsregels tijdens de kooklessen
Je vindt in deze bijdrage:
- Hoe je te gedragen tijdens een kookles?
- Welke regels en afspraken moeten de leerlingen in acht houden?
Downloadbaar lesmateriaal (38)Leerkracht -
Zorg voor leefruimte: Examen
De theorie over textiel, weven, onderhoud en gebruik van was- en droogautomaat wordt hier bevraagd.
Downloadbaar lesmateriaal (14)Leerkracht -
Keukenmateriaal: Spel
Doel van dit spel is om de verschillende materialen van de keuken te leren kennen en juist te benoemen.
Hoe ga je tewerk?
Voorbereiding:
- Print de twee documenten af.
- Knip de vierkanten uit.
- Lijm telkens een vierkant met fruit en een vierkant …
Downloadbaar lesmateriaal (72)Leerkracht