-
Rijsttaart met rijstvlokken: Stappenplan
Aan de hand van dit leermiddel leren leerlingen een rijsttaart met rijstvlokken te bereiden.
Dit leermiddel bevat:
- rechtlijnige planning (organisatiefiche),
- bordplan,
- stappenplan,
- receptenfiche.
Downloadbaar lesmateriaalStudent (lerarenopleiding) -
Halloween: Tafelversiering en bereiding van een gerecht
Dit document kadert in een project van drie weken om samen met leerlingen een bereiding en tafelversiering rond het thema Halloween uit te werken.
Downloadbaar lesmateriaal (12)Leerkracht -
Voeding: Voedingsstoffen
Deze bijdrage omvat een lesplan van één lesuur met als doelstellingen:
- soorten voedingsstoffen kunnen opsommen;
- in eigen woorden kunnen verklaren waarom we dagelijks verschillende voedingsmiddelen nodig hebben;
- de functie van …
Downloadbaar lesmateriaal (25)Leerkracht -
Handontsmetting: Lesmateriaal
Uitgewerkt lesmateriaal i.v.m. handontsmetting:
- bordschema,
- zelfreflectie,
- lesvoorbereiding,
- toets.
Downloadbaar lesmateriaal (14)Organisatie, firma, vzw -
Worstenbroodje, bruschetta, toast met eiersla
Je vindt hier een lesvoorbereiding en stappenplan voor het maken van:
- worstenbroodjes,
- bruschetta,
- toast met eiersla.
Als laatste stap evalueren de leerlingen elkaar.
Downloadbaar lesmateriaal (9)School/onderwijs -
Bananenmilkshake en mini cakes
Je vindt hier een lesvoorbereiding en stappenplan voor het maken van bananenmilkshake en mini cakes. Als laatste stap evalueren de leerlingen elkaar.
Downloadbaar lesmateriaal (10)School/onderwijs -
Super snelle tomatensoep: Recept met foto's
Dit is een stappenplan met foto's om tomatensoep te bereiden.
Downloadbaar lesmateriaal (37)Leerkracht, GOK- of zorgcoördinator, ondersteuner, … -
Voedingsdriehoek: Vragen
Dit is een vragenlijst over de leerstof in verband met de voedingsdriehoek die hoort bij het project 'Leef Gezond' voor de vakken WW en SEI van de uitgeverij Van In.
Downloadbaar lesmateriaal (13)Leerkracht -
Bereiding groentesoep, jagersschotel
Lesvoorbereiding voor een kookles van vier uur waarin een lente-juliennesoep en een jagersschotel klaargemaakt worden.
Downloadbaar lesmateriaal (6)Leerkracht -
Huishoudelijk afval
Deze bijdrage bevat een lesplan voor een les over afval. Er wordt in deze les onder andere ingegaan op:
- Definitie van afval
- Afvalproducenten
- Huishoudelijk afval
Downloadbaar lesmateriaal (22)Student (lerarenopleiding) -
Aperitiefhapjes: Bereiding en plaatsing in voedingsdriehoek
Tijdens deze les bereiden de leerlingen volgende hapjes:
- lookbroodjes met mozzarella
- opgevulde champignons
- opgevulde kerstomaatjes
- komkommerhapjes
Downloadbaar lesmateriaal (10)Leerkracht -
Kooktechnieken
Dit is een werkbundel waarin een aantal bereidings- en kooktechnieken onder de loep genomen worden. Er wordt telkens aangegeven waarover het gaat, welk materiaal nodig is en welke voedingsmiddelen op deze manier klaargemaakt kunnen worden. …
Downloadbaar lesmateriaal (35)Leerkracht