-
Stellingen horeca: Woordpuzzel
Is de stelling juist of fout? De letters die bij het juiste antwoord horen, vormen samen een korte zin.
Downloadbaar lesmateriaal (4)Ander -
Bereidingstechnieken: Memory
Memoryspel om de bereidingstechnieken op een leuke manier te herhalen of aan te leren.
Downloadbaar lesmateriaal (20)Leerkracht -
Nieuwe voedingsdriehoek: Overzicht
Presentatie over de nieuwe voedingsdriehoek van het Vlaams Instituut Gezond Leven. Elk onderdeel is een beetje uitgelegd.
Downloadbaar lesmateriaal (80)Geen lid meerLeerkracht -
Recept voor een smoothie
Recept / instructie voor het maken van een very berry smoothie in de Engelse les voor het thema voeding.
Downloadbaar lesmateriaal (5)Leerkracht, GOK- of zorgcoördinator, ondersteuner -
Chocolademousse: Kookfiche
Dit document bevat drie verschillende werkwijzen om chocolademousse te maken. Uitgelegd door drie bekende Vlamingen: Sofie Dumont, Piet Huysentruyt en Jeroen Meus.
Downloadbaar lesmateriaal (6)Leerkracht -
Keukenmateriaal: Begrippenslang
Werkvorm waarmee leerlingen de juiste benamingen van het keukenmateriaal inoefenen. Bovendien leren ze op die manier ook de toepassingen van het materiaal.
Downloadbaar lesmateriaal (71)Leerkracht -
Inhoudsmaten: Rekenwerk
Dit leermiddel biedt een waaier aan oefeningen om onder andere inhoudsmaten om te zetten en groot- en eenheden af te lezen.
Downloadbaar lesmateriaal (41)Leerkracht -
Voedingsmiddelentabel: Oefeningen
Dit leermiddel zet leerlingen aan het werk met de voedingsmiddelentabel. Het is de bedoeling dat ze de samenstelling van voedingsmiddelen in kaart brengen en de cijfergegevens kunnen interpreteren en omrekenen.
Downloadbaar lesmateriaal (47)Leerkracht -
Maak je huishouden blij
Dit leermiddel maakt je wegwijs in de aanpak en de middelen om je huishouden tot een optimaler resultaat te brengen.
Downloadbaar lesmateriaal (41)Leerkracht, GOK- of zorgcoördinator, ondersteuner -
Ciabatta: Recept
Dit leermiddel is een recept om op de juiste werkwijze een ciabatta te kunnen vervaardigen. De deegbereiding, het verwerken en het bakken zelf komen aan bod.
Downloadbaar lesmateriaal (5)Leerkracht, Directie -
Bakproces en vetten: Test
Deze leermiddelen handelen over het bakproces en de vetten in het deeg. Over deze twee onderwerpen zijn schriftelijke taken voorzien.
Downloadbaar lesmateriaal (3)Leerkracht, Directie -
Huishoudbrood en melk: Taken
Deze leermiddelen vaktechnologie, behandelen de soorten brood en hoe men van voer tot melk kan komen. De documenten zijn opgevat als invuloefening voor de leerlingen.
Downloadbaar lesmateriaal (7)Leerkracht, Directie