-
Creatief aan slag met pompoenen
Maak met je klas een pompoencreatie en pompoensoep.
Volg hierbij het technisch proces.Downloadbaar lesmateriaal (7)Leerkracht -
Bereidingstechnieken: Memory
Memoryspel om de bereidingstechnieken op een leuke manier te herhalen of aan te leren.
Downloadbaar lesmateriaal (20)Leerkracht -
Chocolademousse: Kookfiche
Dit document bevat drie verschillende werkwijzen om chocolademousse te maken. Uitgelegd door drie bekende Vlamingen: Sofie Dumont, Piet Huysentruyt en Jeroen Meus.
Downloadbaar lesmateriaal (6)Leerkracht -
Keukenmateriaal: Begrippenslang
Werkvorm waarmee leerlingen de juiste benamingen van het keukenmateriaal inoefenen. Bovendien leren ze op die manier ook de toepassingen van het materiaal.
Downloadbaar lesmateriaal (71)Leerkracht -
Inhoudsmaten: Rekenwerk
Dit leermiddel biedt een waaier aan oefeningen om onder andere inhoudsmaten om te zetten en groot- en eenheden af te lezen.
Downloadbaar lesmateriaal (41)Leerkracht -
Voedingsmiddelentabel: Oefeningen
Dit leermiddel zet leerlingen aan het werk met de voedingsmiddelentabel. Het is de bedoeling dat ze de samenstelling van voedingsmiddelen in kaart brengen en de cijfergegevens kunnen interpreteren en omrekenen.
Downloadbaar lesmateriaal (47)Leerkracht -
Huishoudbrood en melk: Taken
Deze leermiddelen vaktechnologie, behandelen de soorten brood en hoe men van voer tot melk kan komen. De documenten zijn opgevat als invuloefening voor de leerlingen.
Downloadbaar lesmateriaal (7)Leerkracht, Directie -
Soezenbeslag: Lesvoorbereiding
Deze bijlage bevat een lesvoorbereiding met de vooropgestelde doelstellingen, die voor dit lesonderwerp aan bod moeten komen.
Downloadbaar lesmateriaal (4)Leerkracht, Directie -
Voedingsstoffen: Lesvoorbereiding
Deze bijdrage bevat een lesvoorbereiding, met de vooropgestelde doelstellingen, die voor dit lesonderwerp aan bod moeten komen.
Downloadbaar lesmateriaal (7)Leerkracht, Directie -
Voedingsdriehoek: Lesvoorbereiding
Deze bijdrage is een lesvoorbereiding, met de vooropgestelde doelstellingen die voor dit lesonderwerp aan bod moeten komen.
Downloadbaar lesmateriaal (15)Leerkracht, Directie -
Voedingsleer: Lesvoorbereiding
In deze bijlage kan je een lesvoorbereiding vinden met doelstellingen en werkvormen voor het vak voedingsleer in de afdeling brood-en banketbakkerij.
Downloadbaar lesmateriaal (6)Leerkracht, Directie -
Algemene voeding: Lesvoorbereiding
In deze bijlage kan je een lesvoorbereiding vinden die handelt over het belang van voeding voor het menselijk lichaam.
Downloadbaar lesmateriaal (5)Leerkracht, Directie