-
Vis fileren
Stappenplan om vis te fileren met daarbij horende lesdoelen en de benodigdhedenlijst, alsook tips en waarschuwingen voor de leerlingen.
Downloadbaar lesmateriaalNieuwLeerkracht -
Mangomoment: Warme zorgverlening in een klein gebaar
Of het nu een opleiding voor een zorgberoep, paramedisch of medisch beroep is, zorgvrager- of patiëntgerichte zorg, warme en betrokken zorgverlening komen als leerinhoud aan bod.
Die leerinhoud is zo logisch. En toch, als we in …
Downloadbaar lesmateriaal (4)Leerkracht -
Feedback geven en ontvangen, observeren, rapporteren: Casussen
De bijgevoegde casussen zijn opgesteld voor de thema’s:
- feedback geven en ontvangen;
- gesprekken voeren en rapporteren.
Downloadbaar lesmateriaal (4)Leerkracht -
Organiseer een feest: Zelfstandig werk
De leerlingen maken een draaiboek om een feest (in een thema dat past binnen de periode dat de opdracht gegeven wordt) voor tien personen te organiseren. Zowel de gerechten, boodschappen, budget, uitnodiging, aankleding en interieurzorg komen aan …
Downloadbaar lesmateriaalLeerkracht -
Maaltijdzorg en valpreventie: Opdrachtenreeks
De leerlingen zetten de theorie rond voeding en valpreventie om in de praktijk tijdens de maaltijdzorg. Ze krijgen de tijd om hun voorbereidingen volledig te maken. De maaltijdzorg is dan voor een ander moment.
Downloadbaar lesmateriaalLeerkracht -
Koken uit voorraad: Casus
Koken uit de voorraad a.d.h.v. een casus. De leerlingen bereiden de kookopdracht voor en reflecteren nadien over hun eigen kunnen en het resultaat.
Ze houden rekening met de wensen, behoeften, timing en uitdagingen van de zorgvrager.
Downloadbaar lesmateriaalLeerkracht -
Wat is decubitus?
Presentatie waarin wordt uitgelegd wat decubitus is in het vakgebied verzorging.
Downloadbaar lesmateriaal (4)Ander -
HACCP: Oefeningen
Oefeningen op het in de correcte volgorde plaatsen van de stappen HACCP.
De leerlingen maken deze taak nadat ze de les gekregen hebben. Ze kunnen eventueel hun handboek gebruiken.
Downloadbaar lesmateriaal (3)Leerkracht -
Evaluatie praktijkles voeding
Rubric evaluatie voor praktijklessen voeding 3de graad basiszorg en ondersteuning waarbij volgende items worden geëvalueerd:
- persoonlijke hygiëne,
- hygiënisch handelen,
- kwaliteitsbewust handelen,
- ergonomisch handelen, …
Downloadbaar lesmateriaal (3)Leerkracht -
Gedelegeerde verpleegkundige taken: 360°-tour
Een leerling loopt stage bij een thuiszorgdienst. Tijdens de tweede stageweek delegeert de stagementor die tevens verpleegkundige is, de zorgtaken van vier (fictieve) zorgvragers.
Voorafgaand is een inleidende opdracht voorzien om na te gaan …
Downloadbaar lesmateriaal (13)Leerkracht -
Ondervoeding: Theorie en toepassing
Zelfstandig werk rond ondervoeding bij ouderen aan de hand van een fictief cliëntdossier. De opdracht is opgebouwd volgens de OVUR-methode.
Downloadbaar lesmateriaalLeerkracht -
Diabetes: Theorie en toepassing
Opdracht rond diabetes aan de hand van een fictief cliëntdossier. De opdracht is opgebouwd volgens de OVUR-methode.
Downloadbaar lesmateriaal (4)Leerkracht