-
Met ASS-leerlingen op sneeuwklassen
Enkele uitgeschreven Franstalige richtlijnen en tips voor ski-instructeurs.
Hoe ga ik best om met een leerling met ASS? Hoe zorg ik voor structuur bij het wegbergen van skimateriaal? Waar hou ik best rekening mee tijdens de skiles?Downloadbaar lesmateriaalDirectie -
La gourmandise: Projectbundel
Projectbundel waar leerlingen zelfstandig mee aan de slag kunnen rond het thema gourmandises françaises.
Downloadbaar lesmateriaal (7)Leerkracht -
Les articles: Schema
Een schema van les articles indéfinis, définis et partitifs en welke ontkenning zij krijgen.
Downloadbaar lesmateriaal (9) -
Gezonde en duurzame voeding: Dossier
Gezonde en duurzame voeding, wat houdt dat nu precies in?
Dit dossier bevat een volledige analyse van het thema. Je maakt kennis ermee op pedagogisch vlak maar ontdekt ook concrete acties die je met je leerlingen en collega’s op school kan …
Downloadbaar lesmateriaal (8) -
Danemark pays gastronomique: Luistertoets
Luistertoets over Denemarken en de gastronomie - met verwijzingen naar Noma, het gekende restaurant.
Downloadbaar lesmateriaal (5)Pedagogisch begeleider -
Leertips voedselveiligheid
IPV vzw lanceerde de site www.leertipsvoedselveiligheid.be waar voedingsbedrijven terecht kunnen om best practices te raadplegen omtrent de implementatie van opleidingen rond voedselveiligheid.
In de bijhorende publicatie zijn …
Downloadbaar lesmateriaal (3) -
Illustratie voedselveiligheid in de bakkerij
In het kader van het didactisch pakket rond autocontrole 'Mijn Bakkerij' werd deze affiche uitgebracht waarop wantoestanden en een goede aanpak in het bakkersatelier tegenover elkaar worden getoond in de vorm van een striptekening.
De tekening …
Downloadbaar lesmateriaal (4)