-
Ice cream challenge: Project productontwikkeling
Een aanvulling op de Ice cream challenge: Een product ontwikkelen van Melanie Tamsin
Met deze lessenreeks van drie lesuren gaan leerlingen in een groep een ijsje bedenken en maken. Ze bedenken een logo, verpakking en een naam. Vervolgens wordt …
Downloadbaar lesmateriaalLeerkracht, Ander -
Biologische landbouw en voeding: Lespakket
Dit lespakket over biologische landbouw en voeding is opgebouwd uit twee modules.
Inleidende module
Het lespakket start met een inleidende module over de algemene principes van biologische voeding. De leerlingen maken kennis met de …
Downloadbaar lesmateriaal -
Mensen met een eetstoornis: Brochure voor mantelzorgers
Voor iedereen die in zijn nabije omgeving geconfronteerd wordt met eetstoornissen geeft deze gratis te downloaden brochure nuttige tips en informatie.
Inhoud:
- Algemene informatie over eetstoornissen
- Op weg naar hulp
- Tijdens de behandeling …
Downloadbaar lesmateriaal (5)Leerkracht, Ander -
Melk: Bundel theorie en praktijk
Heel uitgebreide bundel van 76 bladzijden, opgedeeld in twee grote delen. Het deel Theorie behandelt onder meer de definitie, soorten, productie, belang, voedingswaarde en productie van melk. Het deel Praktijk bevat onder meer proefjes en …
Downloadbaar lesmateriaal (33)Leerkracht -
Vegetarische recepten in de klas
Hier vind je vijftien recepten op maat van jonge mensen met weinig kookervaring. Je hebt geen ellenlange lijst van ingrediënten nodig en evenmin speciale dingen die je maar in één winkel in België vindt. En je moet al je …
Downloadbaar lesmateriaal (15) -
Restaurantdienst: Selfservice
Je vindt hier de presentatie van de selfservice- en buffetdienst.
Downloadbaar lesmateriaal (7)Leerkracht, Directie, … -
Restaurantdienst: Plate service
Dit leermiddel leert je de zogenaamde 'Amerikaanse bediening', ook 'plate service' of 'à l'assiette' genoemd.
Downloadbaar lesmateriaal (3)Leerkracht, Directie, … -
Restaurantdienst: Russische dienst
Dit leermiddel leert je de 'Russische dienst' of 'guéridon' kennen. Hierbij wordt een gerecht aan de tafel individueel gepresenteerd, eventueel versneden en gedresseerd.
Downloadbaar lesmateriaalLeerkracht, Directie, … -
Restaurant: Family service
Bij 'family service' of 'table d'hôte' worden de verschillende gerechten van een maaltijd in aparte kommen op tafel gezet.
Met dienstbestek kunnen de gasten zichzelf bedienen.
Downloadbaar lesmateriaalLeerkracht, Directie, … -
Restaurantdienst: Engelse dienst
Je vindt hier informatie over de bedieningswijze 'à l'anglaise, ook 'banketservice' of 'silver service' genoemd.
Downloadbaar lesmateriaal (7)Leerkracht, Directie, … -
Restaurantdienst: Franse dienst
Deze presentatie bevat informatie over de 'Franse' bedieningswijze, ook 'protocollaire dienst' genoemd.
Downloadbaar lesmateriaalLeerkracht, Directie, … -
Tops en flops: Feedback geven en ontvangen
Dit materiaal werd ontwikkeld door het Steunpunt GOK en CTO.
In deze les leren leerlingen feedback geven en ontvangen. Leerlingen denken na over de manier waarop je feedback formuleert en geven richtlijnen over hoe je het geven en krijgen van …
Downloadbaar lesmateriaal (43)