-
Maaltijdzorg en valpreventie: Opdrachtenreeks
De leerlingen zetten de theorie rond voeding en valpreventie om in de praktijk tijdens de maaltijdzorg. Ze krijgen de tijd om hun voorbereidingen volledig te maken. De maaltijdzorg is dan voor een ander moment.
Downloadbaar lesmateriaalLeerkracht -
Koken uit voorraad: Casus
Koken uit de voorraad a.d.h.v. een casus. De leerlingen bereiden de kookopdracht voor en reflecteren nadien over hun eigen kunnen en het resultaat.
Ze houden rekening met de wensen, behoeften, timing en uitdagingen van de zorgvrager.
Downloadbaar lesmateriaalLeerkracht -
Linnenzorg: Observatieopdracht bij strijken
Korte observatieopdracht waarbij leerlingen een klasgenoot observeren tijdens het strijken.
Downloadbaar lesmateriaal (7)Leerkracht -
Starten met innovatie in het technisch en beroepsgericht onderwijs: Inspiratiegids
Werk je in een technische of beroepsgerichte school en heb je een interessant innovatief idee om de wereld van onderwijs en arbeidsmarkt voor jezelf en je leerlingen te verbeteren?
Wil je dit graag in een project gieten maar weet je niet waar …
Downloadbaar lesmateriaal -
Rode kool bereiden: Stappenplan en zelfevaluatie
Leidraad en evaluatiedocument bij het bereiden van rode kool tijdens een praktijkles voeding. Leerlingen maken vooraf een stappenplan en noteren zelf de benodigdheden en aandachtspunten. De zelfevaluatie gebeurt aan de hand van de 5 M's.
Downloadbaar lesmateriaal (5)Leerkracht -
Vetten en de voedingsdriehoek: Opdrachten
Wat doen vetten met ons lichaam? Welke zijn de goede vetten en welke de minder goede? In deze taak beantwoorden leerlingen vragen i.v.m. verzadigde en onverzadigde vetten en de voedingsdriehoek.
Downloadbaar lesmateriaal (6)Leerkracht -
Mediawijsheid: Leerlijn
De Leerlijn Mediawijsheid vat samen welke mediawijze competenties een gemiddeld kind op elke leeftijd zou moeten ontwikkelen. Ze geeft een invulling aan de eindtermen en leerplannen volgens het kader van …
Downloadbaar lesmateriaal (43)