-
Dierenrassen: Taak
Ontdek de diversiteit van dierenrassen in dit lesmateriaal. Je studenten staan stil bij de uiterlijke kenmerken van huisdieren en variëteit aan rassen.
Downloadbaar lesmateriaalNieuwLeerkracht -
Zwammen: Cursus
Deze cursus over zwammen laat je leerlingen kennismaken met het toepassingen, levenscyclus en de opbouw van zwammen. Naast een theoretische uitleg omvat dit leermiddel ook twee leerlingproeven, waarbij je studenten sporenafdrukken maken en de …
Downloadbaar lesmateriaalNieuwLeerkracht -
Vis fileren
Stappenplan om vis te fileren met daarbij horende lesdoelen en de benodigdhedenlijst, alsook tips en waarschuwingen voor de leerlingen.
Downloadbaar lesmateriaalNieuwLeerkracht -
Bouillabaisse: Fotostappenplan
Recept met duidelijke materiaal- en ingrediëntenlijst om bouillabaisse te maken. Bij de werkwijze zijn ook foto's toegevoegd om de bereiding te visualiseren.
Downloadbaar lesmateriaalNieuwLeerkracht -
Heesters snoeien: Werkbundel
Deze werkbundel over het snoeien van heesters biedt zowel theoretische informatie als praktische opdrachten.
Downloadbaar lesmateriaalNieuwLeerkracht -
Europese toolkit voor natuurbescherming
De toolkit is ideaal voor projectwerking, het combineert immers doelen uit verschillende vakken: biologie, aardrijkskunde,
milieukunde, maatschappijleer, politicologie, kunstzinnige vorming, talen of burgerschapsonderwijs.De toolkit is opgebouwd rond …
Downloadbaar lesmateriaalNieuwStudent (lerarenopleiding) -
Warmte- en koelingsproces: Hand-outs
Deze cursus richt zich op het begrijpen en ontwerpen van warmte- en koelingsprocessen. Naast theoretische aspecten behandelt de cursus ook goede en slechte uitvoeringspraktijken.
Het opzet van deze cursus levert je vernieuwde inzichten in ontwerp en …
Downloadbaar lesmateriaalNieuw -
Au restaurant: Luistervaardigheid
Deze toets is de afsluiter van de voorbereiding op Franse weken waarbij leerlingen van de richting restaurant - keuken voorbereid worden op een zaaldienst in het Frans.
Downloadbaar lesmateriaalLeerkracht -
Voedselkost berekenen: Werkbundel
Cursus over het berekenen van de food cost en BTW.
Dit werd gebruikt als voorbereiding op hun eindproject.
Na deze taak begrepen de leerlingen dat BTW en de voedselkost belangrijk is.
Downloadbaar lesmateriaalLeerkracht -
De gevaren van shoppingapps: Uitgewerkte les
Met deze les ervaren en leren je cursisten wat de gevaren zijn van shoppingapps, zoals Temu.
Lesdoelen:
- De cursist weet wat shoppingapps zijn en ken de mogelijkheden en de risico’s ervan.
- De cursist kan een keuze maken over het gebruik …
Downloadbaar lesmateriaal -
Organische stof voor de bodem: Infografiek
Deze infografiek toont de positieve invloed van organisch materiaal op de fysische, chemische en biologische eigenschappen van de bodem. Deze organische stoffen is wat achterblijft wanneer vers organisch materiaal, zoals oogstresten, dierlijke …
Downloadbaar lesmateriaal -
De 10 geboden van grasklaverteelt
In kader van enkele uitwisselingsmomenten rond de teelt van grasklaver formuleerden we 3 troeven van deze teelt. Door middel van stikstoffixatie van de klaver kan het kunstmestgebruik dalen en het aandeel eigen eiwit in het rantsoen stijgen. …
Downloadbaar lesmateriaal