-
Voedingsleer: Lesvoorbereiding
Deze bijdrage bevat een een lesvoorbereiding, waarin de verschillende doelstellingen opgesomd zijn, die moeten behandeld worden over dit lesonderwerp.
Downloadbaar lesmateriaal (5)Leerkracht, Directie -
Additieven: Lesvoorbereiding
Deze bijdrage bevat een lesvoorbereiding met een opsomming van doelstellingen die de leerkracht tijdens deze les moet behandelen.
Downloadbaar lesmateriaal (4)Leerkracht, Directie -
Techniek en praktijk bakkerij: VOET
Opsomming van de VOET, die algemeen voor alle technische - en praktijkvakken, met regelmaat aan bod moeten komen in de afdeling brood - en banketbakkerij.
Downloadbaar lesmateriaalLeerkracht, Directie -
Aardbeienroomijs: Recept
Deze bijdrage is een recept,waar je de werkwijze kan vinden tot het bereiden van aardbeienroomijs.
Downloadbaar lesmateriaalLeerkracht, Directie -
IJs en ijsbereiding: Handleiding
Deze documenten bestaan hoofdzakelijk uit werkvolgorden en recepten voor het vervaardigen van verschillende soorten ijs en sorbet. Tevens is er een woordenlijst bijgevoegd om de meest gebruikte begrippen te verklaren.
Downloadbaar lesmateriaal (4)Leerkracht, Directie -
Warenkennis: Jaarplan
In deze bijlage kan je een jaarplan vinden die kan gebruikt worden als werkinstrument om alle doelstellingen die in het jaarplan opgenomen zijn te behandelen.
Downloadbaar lesmateriaal (7)Leerkracht, Directie -
Onderhoud werkplaats of labo
Een vervelende maar noodzakelijke taak is het opruimen van de werkplaats. Om leerlingen te stimuleren kan je dit document gebruiken. Beoordelen doe je door een vak rood of groen in te kleuren.
Downloadbaar lesmateriaal (8)Directie -
Voedingswetenschappen: Integrale opdracht over welvaartsziekten
Integrale opdracht over welvaartsziekten, als volgt ingedeeld:
- Deelopdracht 1: Supersize me: Opdrachten bij documentaire en debat.
- Deelopdracht 2: Opzoeken van informatie over enkele welvaartsziekten, m.b.v. het handboek Voedingsatelier …
Downloadbaar lesmateriaal (28)Leerkracht -
Fonds en basissauzen: Opdracht
De leerlingen krijgen een tabel die aangevuld moet worden. Doel is dat ze de nodige ingrediënten kunnen plaatsen bij de correcte productgroep.
De oplossing vind je op de tweede bladzijde.
Downloadbaar lesmateriaal (4)Leerkracht -
Tips voor het maken van confituur
Enkele handige recepten om zelf confituur te maken en bijkomende tips.
Downloadbaar lesmateriaal (11)Leerkracht -
Gerechten voor Halloween
Je vindt hier de recepten volgende gerechten:
- Pompoensoep met spinnetjes
- Halloweensinaasappel met chocolademousse en pompoenpannenkoekje.
Downloadbaar lesmateriaal (26)Leerkracht