-
Voedingsmiddelen en voedingsstoffen: Extitticket - LEF! 3
Exitticket om aan het einde van de les na te gaan of iedereen mee is met de les maaltijdzorg over voedingsmiddelen en voedingsstoffen.
Downloadbaar lesmateriaal (4)Leerkracht -
Andermaal: Kookboek, opleiding en educatief materiaal
Vegetarisch eten zit in de lift. Gezonde en duurzame voeding wordt steeds belangrijker en steeds meer consumenten kiezen voor vegetarische of plantaardige producten. Niet alleen in de supermarkt, maar ook vaker op restaurant.
BOS+ en ProVeg …
Downloadbaar lesmateriaal -
Afval sorteren: Opzoekopdracht - LEF! 3
Een opzoekopdracht over afval en het sorteren van afval.
Downloadbaar lesmateriaal (8)Leerkracht -
Starten met innovatie in het technisch en beroepsgericht onderwijs: Inspiratiegids
Werk je in een technische of beroepsgerichte school en heb je een interessant innovatief idee om de wereld van onderwijs en arbeidsmarkt voor jezelf en je leerlingen te verbeteren?
Wil je dit graag in een project gieten maar weet je niet waar …
Downloadbaar lesmateriaal -
De watervoetafdruk: Inspiratiebundel
De inspiratiebundel De watervoetafdruk biedt een mogelijke manier om de uitdagingen rond watervoorraden wereldwijd in de klas te brengen. Stap per stap ontdekken je leerlingen dat we veel meer water gebruiken dan het water uit de kraan, dat hun …
Downloadbaar lesmateriaal (4) -
Vegetarische en veganistische voeding: Lesbundel
Educatieve bundel met presentatie over vegetarische en veganistische voeding:
- wat is vegetarisch (veggie) en vegan;
- voordelen van plantaardige voeding: milieu, gezondheid & dierenwelzijn;
- quiz;
- wat is duurzame voeding;
- tien tips om veggie te …
Downloadbaar lesmateriaal (6) -
Sorteren en afvalbeheer: Luisteropdracht
Taak i.v.m. sorteren en afvalbeheer. De leerlingen bekijken het fragment op YouTube en beantwoorden de vragen.
Downloadbaar lesmateriaal (21)Leerkracht -
Over eten, voedselverspilling: Luisteropdracht
Taak rond voedselverspilling bij het programma Over eten.
Downloadbaar lesmateriaal (10)Leerkracht -
Vegetarisch eten: Werkblaadje
In samenwerking met een diëtiste werd dit werkblaadje i.v.m. vegetarisch eten gemaakt.
- De (meest voorkomende) soorten vegetariërs komen aan bod.
- Ook de voordelen van het vegetarisch eetpatroon worden besproken. …
Downloadbaar lesmateriaal (18)Leerkracht -
Weekmenu opstellen: Seizoenskalender en beslissingsboom
Het derde uitgangspunt van de voedingsdriehoek is: Vermijd voedselverlies en matig je consumptie.
Met een weekmenu (en boodschappenlijstje) kan je gezond eten inplannen, vermijd je voedselverlies en overconsumptie.
Bij dit weekmenu zit …
Downloadbaar lesmateriaal (7) -
Milieu-impact plantaardige en dierlijke voeding: Infografiek
Eén van de uitgangspunten bij de voedingsdriehoek is: Eet in verhouding meer plantaardige dan dierlijke voeding. Dat is zowel goed voor je eigen gezondheid, maar ook voor het milieu.
Deze grafiek geeft de gemiddelde milieu-impact van …
Downloadbaar lesmateriaal (6) -
Kraantjeswater: Infografiek
Water staat bovenaan in de voedingsdriehoek. Deze infografiek geeft een visueel overzicht van de voordelen van kraantjeswater. Dat is gezond en een betere keuze voor het milieu.
Downloadbaar lesmateriaal (3)