-
Vis fileren
Stappenplan om vis te fileren met daarbij horende lesdoelen en de benodigdhedenlijst, alsook tips en waarschuwingen voor de leerlingen.
Downloadbaar lesmateriaalLeerkracht -
Bloembommen maken: Stappenplan
In deze bijdrage lees je hoe je stap voor stap een bloembom of zaadbom kan maken.
Downloadbaar lesmateriaalLeerkracht -
Olympische Spelen: Kleikaarten
Met deze opdrachtkaarten kunnen de kleuters aan de slag met boetseerklei binnen het thema Olympische Spelen.
Downloadbaar lesmateriaalGOK- of zorgcoördinator, ondersteuner -
Warmte- en koelingsproces: Hand-outs
Deze cursus richt zich op het begrijpen en ontwerpen van warmte- en koelingsprocessen. Naast theoretische aspecten behandelt de cursus ook goede en slechte uitvoeringspraktijken.
Het opzet van deze cursus levert je vernieuwde inzichten in ontwerp en …
Downloadbaar lesmateriaal -
Sprankel Online: Verzameling aanpasbare Canva-sjablonen
Op dit Canva Creatorprofiel vind je meer dan 800 Canva templates voor je peuters of kleuters. Volledig aanpasbaar aan de noden van jouw klas.
Downloadbaar lesmateriaalLeerkracht -
Kleurige paashaas: stappenplan
Een stappenplan in woord en beeld voor een knutselactiviteit met papier.
De leerlingen knutselen een kleurige paashaas en experimenteren met crêpepapier en water.Downloadbaar lesmateriaal (4)Leerkracht -
Zichzelf voorstellen: Personalia invullen
Formulier waar leerlingen hun gegevens kunnen invullen.
Downloadbaar lesmateriaal (3)Leerkracht, GOK- of zorgcoördinator, ondersteuner -
Ice cream challenge: Project productontwikkeling
Een aanvulling op de Ice cream challenge: Een product ontwikkelen van Melanie Tamsin
Met deze lessenreeks van drie lesuren gaan leerlingen in een groep een ijsje bedenken en maken. Ze bedenken een logo, verpakking en een naam. Vervolgens wordt …
Downloadbaar lesmateriaalLeerkracht, Ander -
Organiseer een feest: Zelfstandig werk
De leerlingen maken een draaiboek om een feest (in een thema dat past binnen de periode dat de opdracht gegeven wordt) voor tien personen te organiseren. Zowel de gerechten, boodschappen, budget, uitnodiging, aankleding en interieurzorg komen aan …
Downloadbaar lesmateriaalLeerkracht -
Maaltijdzorg en valpreventie: Opdrachtenreeks
De leerlingen zetten de theorie rond voeding en valpreventie om in de praktijk tijdens de maaltijdzorg. Ze krijgen de tijd om hun voorbereidingen volledig te maken. De maaltijdzorg is dan voor een ander moment.
Downloadbaar lesmateriaalLeerkracht -
Koken uit voorraad: Casus
Koken uit de voorraad a.d.h.v. een casus. De leerlingen bereiden de kookopdracht voor en reflecteren nadien over hun eigen kunnen en het resultaat.
Ze houden rekening met de wensen, behoeften, timing en uitdagingen van de zorgvrager.
Downloadbaar lesmateriaalLeerkracht -
Voedingsdriehoek: Cursus
Het is een stukje invulcursus en theorie over de voedingsdriehoek en gezonde voeding. In dit onderdeel wordt de blauwe zone (water) en de donkergroene zone (fruit, groenten en wat je beter meer van eet) uitgelicht.
Downloadbaar lesmateriaalStudent (lerarenopleiding)