-
Vis fileren
Stappenplan om vis te fileren met daarbij horende lesdoelen en de benodigdhedenlijst, alsook tips en waarschuwingen voor de leerlingen.
Downloadbaar lesmateriaalLeerkracht -
Organiseer een feest: Zelfstandig werk
De leerlingen maken een draaiboek om een feest (in een thema dat past binnen de periode dat de opdracht gegeven wordt) voor tien personen te organiseren. Zowel de gerechten, boodschappen, budget, uitnodiging, aankleding en interieurzorg komen aan …
Downloadbaar lesmateriaalLeerkracht -
Maaltijdzorg en valpreventie: Opdrachtenreeks
De leerlingen zetten de theorie rond voeding en valpreventie om in de praktijk tijdens de maaltijdzorg. Ze krijgen de tijd om hun voorbereidingen volledig te maken. De maaltijdzorg is dan voor een ander moment.
Downloadbaar lesmateriaalLeerkracht -
Koken uit voorraad: Casus
Koken uit de voorraad a.d.h.v. een casus. De leerlingen bereiden de kookopdracht voor en reflecteren nadien over hun eigen kunnen en het resultaat.
Ze houden rekening met de wensen, behoeften, timing en uitdagingen van de zorgvrager.
Downloadbaar lesmateriaalLeerkracht -
HACCP: Oefeningen
Oefeningen op het in de correcte volgorde plaatsen van de stappen HACCP.
De leerlingen maken deze taak nadat ze de les gekregen hebben. Ze kunnen eventueel hun handboek gebruiken.
Downloadbaar lesmateriaal (3)Leerkracht -
Digitale vormgeving: Cursus
Dit is een cursus met links naar extra uitleg. De cursus gaat over principes van design, ontwerpen met tekst en beeld. De filmpjes met uitleg staan op een drive, niet op YouTube.
Downloadbaar lesmateriaalLeerkracht -
Industriemuseum: Opdrachtenreeks
Opdracht bij bezoek aan het Industriemuseum in Gent.
In de lessen over bedrijfscommunicatie, hoofdstuk Branding, moesten de leerlingen zelf kleuren en fonts kiezen voor hun merk. Dit bezoek heeft hen achtergrond over de evolutie van het …
Downloadbaar lesmateriaalLeerkracht -
Evaluatie praktijkles voeding
Rubric evaluatie voor praktijklessen voeding 3de graad basiszorg en ondersteuning waarbij volgende items worden geëvalueerd:
- persoonlijke hygiëne,
- hygiënisch handelen,
- kwaliteitsbewust handelen,
- ergonomisch handelen, …
Downloadbaar lesmateriaal (3)Leerkracht -
Ondervoeding: Theorie en toepassing
Zelfstandig werk rond ondervoeding bij ouderen aan de hand van een fictief cliëntdossier. De opdracht is opgebouwd volgens de OVUR-methode.
Downloadbaar lesmateriaalLeerkracht -
Diabetes: Theorie en toepassing
Opdracht rond diabetes aan de hand van een fictief cliëntdossier. De opdracht is opgebouwd volgens de OVUR-methode.
Downloadbaar lesmateriaal (4)Leerkracht -
Kookopdracht zonder recept
Een kookopdracht zonder recept maar met opgegeven voedingsmiddelen. De opdracht is opgebouwd volgens het OVUR-schema.
Downloadbaar lesmateriaal (3)Leerkracht -
De oudere zorgvrager: Voeding
Zelfstandige opdracht waarbij de leerlingen aan de slag gaan rond gezonde en gevarieerde voeding voor ouderen. De opdracht bestaat uit drie groten delen:
- dagelijkse hoeveelheden,
- voedingsstoffen,
- dag- en weekmenu.
Downloadbaar lesmateriaal (4)Leerkracht