-
Onderhoudsetiket van een huishoudelijk product
Deze opdracht daagt leerlingen uit om zelf etiketten te ontwerpen van huishoudelijke producten en ze te vergelijken met bestaande voorbeelden.
Downloadbaar lesmateriaal (21)Leerkracht -
Halloween: Tafelversiering en bereiding van een gerecht
Dit document kadert in een project van drie weken om samen met leerlingen een bereiding en tafelversiering rond het thema Halloween uit te werken.
Downloadbaar lesmateriaal (12)Leerkracht -
Decoratieve voorwerpen en trends: Lesvoorbereiding, werkbladen
Je vindt hier het nodige materiaal voor een les over decoratieve trends bij de inrichting van een woning. In de lesvoorbereiding staan onder meer de werkwijze en de doelen beschreven. De presentatie dient ter ondersteuning.
Downloadbaar lesmateriaal (9)Leerkracht -
Kruiden en specerijen
Een lesplan om leerlingen inzicht te verschaffen in het gebruik van in- en uitheemse kruiden in hun voeding.
Downloadbaar lesmateriaal (8)Student (lerarenopleiding) -
Aankoop en voorraadbeheer van voedingsmiddelen
Ruim twintig werkbladen waarin onder meer het volgende aan bod komt: het boodschappenlijstje, de kassabon, ergonomie, milieubewust aankopen, opslaan en bewaren van voedingsmiddelen.
Downloadbaar lesmateriaal (50)Leerkracht -
Bereiding groentesoep, jagersschotel
Lesvoorbereiding voor een kookles van vier uur waarin een lente-juliennesoep en een jagersschotel klaargemaakt worden.
Downloadbaar lesmateriaal (6)Leerkracht -
Keuken: Indeling en functie
Wat komt aan bod?
- verschillende indelingen van de keuken (werk/berg/...)
- verschillende bouwen (u,i,l,kookeiland)
- verschillende aandachtspunten (ergonomie en economie).
Downloadbaar lesmateriaal (7)School/onderwijs -
Soorten verwarming
In deze les wordt een overzicht gemaakt van de verschillende soorten verwarmingen met hun voor- en nadelen.
Downloadbaar lesmateriaal (34)Andere functie -
Inside out: Een strijkles
Dit materiaal werd ontwikkeld door het Steunpunt GOK en CTO.
In deze lessenreeks zoeken de leerlingen stap voor stap uit hoe ze – net gewassen – bedrukte T-shirts kunnen presenteren in de schooletalage of op een andere plek in de school. …Downloadbaar lesmateriaal (8) -
Augurken met slagroom: Een evenwichtig menu samenstellen
Dit materiaal werd ontwikkeld door het Steunpunt GOK en CTO.
De leerlingen brengen hun eigen eetgewoontes in kaart en bespreken deze met elkaar. Daarna toetsen ze hun bevindingen aan de voedingsdriehoek en kijken ze of het al dan niet nodig is hun …
Downloadbaar lesmateriaal (10)