Schrijftaken: Hulpfiche en stappenplan


Hulpmiddel bij het maken van schrijftaken in de les.

Je kan van de kleurenversie enkele geplastificeerde stuks in de klas leggen, zodat de leerlingen deze placemats kunnen raadplegen. Het doel is dat ze vooral op de aandachtspunten op de placemat letten en de hulpbronnen gebruiken bij de rubriek: Waar vind ik hulp? Handige websites.

Als leerlingen achteraf meer info wensen over specifieke fouten, kunnen ze een QR-code scannen. Deze toont een pdf-bestand met meer details. (Geen overzicht van alle spellingsregels van de Nederlandse taal, maar gericht op de meest voorkomende fouten.)

De versie in grijswaarden kan je gebruiken voor reflecties en peerevaluaties. Leerlingen duiden hierop de soorten fouten aan die zij (of een klasgenoot) hebben gemaakt, telkens in een bepaalde kleur. In diezelfde kleur duiden ze de fout zelf aan in de tekst.

Het zijn dynamische QR-codes. Indien er ooit wijzigingen zijn in deze spellingsregels, dan worden de pdf-bestanden aangepast, zonder dat de QR-codes zelf wijzigen. Zo moet je de placemat niet opnieuw printen bij wijzigingen; de QR-codes worden als het ware geüpdatet.)

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?
Leerkracht

Ontdek ook