Vrolijke vakantie en andere verhalen: Lesmap


Deze lesmap hoort bij de kortfilmcompilatie Vrolijke vakantie en andere verhalen.

Het is grote vakantie. Maar die duurt wel erg lang en Cowboy en Indiaan vervelen zich. Tot ze een oude film over piraten zien die hen op ideeën brengt: ze besluiten een boot te bouwen en op avontuur te gaan. Maar natuurlijk gaat niet alles zoals verwacht. De eerste bouwpoging is alvast een ramp maar gelukkig kunnen ze de hulp van hun dierenvrienden inschakelen. Van verveling is er geen sprake meer.

Paniek in het dorp: De Grote Vakantie wordt voorafgegaan door deze vier films vol vakantieplezier:

Kayak
Op een rustige zomerdag neemt een vader zijn babyzoontje mee op een kajaktocht. Al snel wordt duidelijk dat het voor de vader geen ontspannende uitstap wordt wanneer de baby kuren heeft en ook een arend zich moeit met het avontuur.

Heatwave
Het wordt alweer een snikhete dag in een zuiders kuststadje, dus iedereen trekt naar het strand. Daar is het in een mum van tijd een drukte van jewelste.

O28
Een Duits koppel maakt een ritje in het beroemde gele trammetje in Lissabon, maar wanneer de remmen het begeven loopt het ineens allemaal gierend uit de hand.

Belly Flop
Penny, een klein meisje, leert duiken in het zwembad. Hoewel dat niet zo gemakkelijk is blijft ze met veel moed doorzetten. Dan verschijnt er een getalenteerde duikster op het toneel. Maar daar trekt Penny zich niks van aan.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?
Dalton Distribution
Organisatie