Lekker Gezond!: Educatief pakket over de voedingsdriehoek


Wil je je leerlingen meer vertellen over gezonde en milieuverantwoorde voeding? Hen tonen wat evenwichtig eten betekent? Maar weet je niet goed hoe? Oog voor Lekkers schotelt je een hapklaar antwoord voor: het educatief pakket Lekker Gezond!.  

Voedingsdriehoek als basis 
Lekker Gezond! legt op een duidelijke, speelse en leerrijke manier uit hoe een gezond en milieuverantwoord voedingspatroon eruitziet. Met als basis: de voedingsdriehoek. Wist je dat kinderen die evenwichtig eten zich beter kunnen concentreren, een groter leervermogen hebben en betere schoolprestaties boeken? Hoe sneller ermee beginnen, hoe beter dus! 

Verschillende thema’s voor alle klassen 
Het educatief pakket bevat lessuggesties gerangschikt per graad en thema. Zo leren de kinderen bij over de voedingsdriehoek, de verschillende eetmomenten, boodschappen doen en reclame. De lessuggesties zijn een concrete toepassing van de leerlijn voeding voor het lager onderwijs.  

Digitaal en gratis
Lekker Gezond! is digitaal uitgewerkt en gratis beschikbaar op Disco voor alle leerkrachten. Je kan het lessenpakket met tal van interactieve oefeningen dus makkelijk gebruiken op een digitaal schoolbord, computer of tablet. Liever op papier? Dan kan je ook werkblaadjes downloaden en afprinten.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?

Ontdek ook