De meetbox: Een koffer met meetinstrumenten


De meetbox is een koffer waarin je bruikbaar materiaal kan terugvinden voor de eerste graad a-stroom en b-stroom. Aan de hand van dit materiaal maken de leerlingen kennis met de verschillende meetinstrumenten die aan bod komen in de volgende jaren van het secundair onderwijs. De meetinstrumenten in De meetbox zijn meetinstrumenten die voorkomen in de verschillende richtingen waaruit leerlingen kunnen kiezen als doorstroommogelijkheid in de tweede graad.

Aan de hand van voorbeeldmateriaal, oefenmateriaal en meetinstrumenten. maken de leerlingen op een leuke manier kennis met deze meetinstrumenten en leren ze deze ook correct gebruiken. Aan de hand van opgestelde werkkaarten met de verschillende te doorlopen stappen en aandachtspunten in verband met het meetinstrument, leren de leerlingen al doende de nieuwe meetinstrumenten gebruiken. In De meetbox bevinden zich 25 meetinstrumenten met meer dan 60 opdrachten!

Deze bachelorproef van Niels Stas wordt door PXL Education gedeeld in het kader van een project waarbij we bachelorproeven van studenten lerarenopleiding vlotter beschikbaar willen maken voor leerkrachten in de praktijk. Alle bachelorproeven kan je hier raadplegen.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?
PXL-Education
Organisatie

Ontdek ook