Schoolovision 2013: Eurovisiesongfestival voor basisscholen


Qworzó, de gemeenteschool uit Merksplas neemt opnieuw deel aan Schoolovision. Schoolovision is een Eurovisiesongfestival voor basisscholen waarin 41 basisscholen verspreid over 41 verschillende landen het tegen elkaar opnemen. Dit eTwinningproject wordt voor de vijfde keer georganiseerd en werd onlangs in Lissabon tot één van de beste eTwinningprojecten aller tijden uitgeroepen door Anne Gilleran, hoofd van eTwinning Europa. Onderaan kan je lezen welke andere prijzen dit fenomenale project al in ontvangst mocht nemen.

Opzet van het project:
In hoofdlijnen gaat het project als volgt:
- voor vrijdag 10 mei 2013: elke school neemt een videoclip op en plaatst deze clip op de blog: www.schoolovision.eu

- voor donderdag 16 mei 2013: 
1. de kinderen bekijken de videoclips van de andere landen en kennen punten toe
2. de kinderen schrijven commentaren in het Engels bij de andere videoclips (taalinitiatie)

- op vrijdag 17 mei 2013: Op de dag voor het echte Eurovisiesongfestival komt het project tot een absolute climax: in een live videochatsessie geven de kinderen in het Engels hun punten aan elkaar door (zie sessie vorig jaar: http://flashmeeting.e2bn.net/fm/fmm.php?pwd=bf2008-14623)

Het betreft hier dus een bijna exacte kopie van het echte Eurovisiesongfestival, maar dan vóór basisschoolleerlingen uitgevoerd dóór basisschoolleerlingen (en hun leerkrachten) zoals je ook op de Duitse website voor Eurovision kan lezen. 


Onze inzending:
De kinderen vonden het lied “Do it now” (Sing for the climate) niet enkel een bijzonder mooi lied.  Ze vonden ook dat het een prima boodschap bevat die andere kinderen overal ter wereld wel zouden mogen horen. Begin mei mag je de afgewerkte videoclip op de blog verwachten.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?
Leerkracht