Poëziesterren voor secundair onderwijs


De Poëziesterren geven poëzie een prominente plaats in het secundair onderwijs.

De Poëziesterren zijn een publieksprijs, waarbij jouw leerlingen per graad hun favoriete gedicht kiezen uit een selectie van recente poëzie. Van de winnende gedichten worden poëzieposters gemaakt en lestips waarmee jij aan de slag kan in de les!

Hoe verlopen de Poëziesterren?

Een vakjury maakt een kwalitatieve selectie van recente Nederlandstalige poëzie, die bij reguliere uitgevers is gepubliceerd en die geschikt is voor de jongeren. De jury maakt een brede selectie en laat zich niet beperken door leeftijdsaanduidingen op de bundels. 

De jongeren stemmen tijdens een educatief traject voor hun favorieten. Het gedicht dat per graad het meeste stemmen haalt, wordt bekroond met een Poëziester.

De winnende gedichten worden vervolgens gevisualiseerd op diverse, aantrekkelijke dragers en fysiek en digitaal verspreid in de scholen in het volgend schooljaar a.h.v. aantrekkelijke posters, didactische verwerking, animatiefilmpjes en een gedrukte uitgave. Door woord en beeld te combineren, hopen we in te spelen op de interesses van jongeren maar ook leerkrachten te ondersteunen die vaak op zoek zijn naar degelijk en concreet materiaal.

Alle secundaire scholen krijgen een gedrukte uitgave toegestuurd eind september.

Doen jullie mee?

Lees alle info, ontdek de lestips en posters en schrijf je in voor de volgende editie!

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?
CANON Cultuurcel
Organisatie

Ontdek ook